Hirdetés

A Ride 100% márka először zárt szemüvegeivel tört be a motokrossz, kerékpáros piacra, majd fokozatosan bővítette kínálatát. Maga a brand az 1980-as években alakult, de mondhatni az utolsó 10 évben vált meghatározó prémium szereplővé motocross, enduro és downhill fronton. Kollekciójukban már minden megtalálható, amire a bringásoknak szükségük lehet!

A Ride 100% Status kerékpáros downhill, freeride sisak egy közép kategóriás állvédős fullface sisak. Alkalmas lejtőzésre, bikeparkozáshoz vagy BMX és pumpa pályákon való guruláshoz. A nagytestvér, az Aircraft tulajdonságainak jelentős részét megkapta, több nagyobb és kisebb szellőző nyílás, kivehető és mosható antikbakteriális párnázással rendelkezik.
Az üvegszálas és az EPS konstrukciója elég könnyűvé és erőssé teszi ahhoz, hogy megfeleljen az ASTM, CPSC, CE és AS / NZS kerékpár szabványoknak. Ez a modell, a cég saját védelmi rendszerét, a SmartShock-ot még nem kapta meg.

Egy downhill, extrém kerékpáros felhasználásra szánt arcvédős sisaknak erősnek kell lennie, hogy a legnagyobb eséseknél is megvédje a fejet. A Status sisak egy könnyű kompozit üvegszálás héjjal rendelkezik EPS befecskendezésű habbal karöltve. Emellett viszont fontos tényező a súlya, a piacon kapható modellek általában 1.000 gramm körül mozognak. A Status is tartja a „versenyet” 950 grammjával (M-es méret) súlyban is kényelmes viselet, nem fárad el a nyakunk egy egész napos bringázás után sem.

Fontos szempont, hogy a sisak kényelmes legyen és a helyén maradjon minden körülmények között, akár egy rázos ösvényen vagy egy aszfaltos pumpa pályán hajtunk benne. Több részben bontható, teljes fejet takaró kényelmi béléssel rendelkezik, amely könnyen kivehető és mosható. Antibakteriális izzadságelvezető anyagból készült, hogy a nyári nagy melegben is jobban elvezesse a verejtéket, mint az átlagos szivacsbélés.
Az áll alatti rögzítéshez pedig egy speciális, motocross sisakoknál használt szíjjat, a D-gyűrűt használja a 100%, amely elősegíti, hogy ne tudjon felcsúszni a sisak és atombiztos rögzítést biztosít. Az állrész kifejezetten kritikus pont, eséskor kiemelt szerepe van, így ennél a modellnél különösen figyeltek erre. Az állrész belsejében egy extra rétegű poliuretán belső réteg is helyet kapott a fokozott ütésvédelem érdekében.

Szellőzését tekintve átlagosnak mondható ebben a kategóriában. A downhill sisakok sajnos nem a  hosszú túrákra találták ki, több órás tekerés nyári melegben izzasztó lehet. Természetesen a fejvédőn több nagyobb és kisebb szelőzőnyílás is helyet kapott, amelyek fém szűrőre emlékeztető  borítással vannak ellátva, hogy a bogarak és kövek ne tudjanak bejutni a sisak belsejébe.
A shild/vizorja több állásban állítható és speciális műanyag csavarokkal vannak rögzítve, amelyek esés közben könnyen „leoldanak”, ezzel megakadályozva, hogy a shild külön sérülést okozzon.

A sisak áramvonalas kialakításának köszönhetően, gyártótól függetlenül minden típusú zárt szemüveg jól illeszkedik rá. A képen egy Ride 100% Armega zárt szemüveg látható rajta.
A bukósisakhoz jár gyárilag egy sisaktartó zsák is, amely megvédi a karcoktól szállítás során.

A Ride 100% Status egy remek közép kategóriás zárt kerékpáros downhill sisak minőségi kialakítással. Formavilágával egy igazán modern irányt képvisel a hasonló típusú fejvédőkhöz képest. Ha nem szeretnél 100 ezreket sisakra költeni, de fontos a minőség és a biztonság, ezt a sisakot Neked találták ki! Több színben és eltérő festésesel érhető el a RideShop-ban! A tesztben a Topega névre hallgató modellt vizsgáltuk meg közelebbről is!