Hirdetés

Micsoda??! Olajfolt festésű agyszett a DT Swisstől? A svájci gyártó kilépett a tőle jól megszokott fekete színvilágból és limitált számban, csupán 1000 darabra korlátozva, piacra dobta az olajfolt festett verzióját a méltán híres DT Swiss 240 EXP agy szettnek. A hazai forgalmazó, a Boneshaker jóvoltából mi is szemügyre vehettük!

A DT Swiss szakemberei néhány éve továbbfejlesztették a jól bevált Ratchet System racsnis rendszerüket. Az új mechanizmus Ratchet EXP névre hallgat, még könnyebb lett szerelni, nem csak az új kupakoknak köszönhetően, hanem csökkent az alkatrészek száma is, így az egész rendszer súlya is! Ezen felül merevebb és megbízhatóbb is lett egyben!

Hát nem gyönyörű?! A 240 Oil Slick hátsó agy is a legújabb Ratchet EXP freehub rendszerrel lett szerelve a megbízhatóság maximalizálása érdekében. A reteszelésért egy darab napkerék és egy rugó felel, a korábbi kettőhöz képes, az ellendarabot pedig az agyba integrálták, ami egyben a csapágyház is. A megnövelt csapágy távolság növeli a merevséget  – a gyári adatok szerint 15%-al  – és a csapágyak élettartamát is. A sima agyaknál a kalapácsos rendszer egyszerre 2-3 helyen tud zárni, amíg a Ratchet EXP 36, de akár 54(!) helyen is képes rá, növelve a pedálozás hatékonyságát.

Az agy szerelése szinte gyerekjáték és akár szerszám nélkül is szétszerelhető, és karbantartható a zárókupakok és a lehúzható racsni rendszernek köszönhetően. Természetesen az összes népszerű rendszert támogatja Sram-Shimano vonalon.

Az új rendszerben egy napkerék mozog, melyet a rugó párhuzamosan nyom, így javult a zárási mechanizmus és a megbízhatóság. Érdekesség, hogy a sima agyaknál a kalapácsos rendszer egyszerre 2-3 helyen tud zárni, amíg a Ratchet EXP 36, de akár 54(!) helyen is képes rá. Fontos továbbá megjegyezni, hogy az ellendarab házába a SINC kerámiacsapágy is belekerült, így nagyobb távolságot tudtak biztosítani a két csapágy között, ezzel növelve a merevséget is, a gyári adatok szerint 15 %-kal!

A 240 olajos első agy nem csak szuper menő, de csupán 142 és 225 gramm, és kizárólag 6 csavaros felfogatással és boost-os kivitelben érhető el!

Limitált modell révén, aki szeretne magának egyet annak nem csak sietnie kell, de mélyen a zsebébe is kell nyúlnia.

Elérhetőségért érdeklődj a forgalmazónál: www.boneshaker.hu