Hirdetés

Budapesten a Móricz Zsigmond körtértől néhány lépésre, már több éve várja 100 négyzetméteren vásárlóit a Gepida Factory Store, amely nem csupán a Gepida márka bemutatóterme, de klasszikus kerékpárüzletként is üzemel. Ellátogattunk hozzájuk!

A Gepida hosszú, kihívásokkal teli utat járt be, 1994-ben indult a márka, viszont akkor még Olimpia néven működött, a Gepida márkanevet 1998-ban vásárolták meg, és onnantól értékesítik a kerékpárokat Gepida márkanév alatt. Egy kis budapesti garázsból indulva építették fel a Gepida márkát, melynek égisze alatt, közel 28 év elteltével egy nagy, kerékpárrajongó tábor alakult. A mottójuk, mely szerint „az út csak egy javaslat” (Road is just an option) a filozófiájuk is egyben: úgy gondolják, hogy a kerékpározás magát a szabadságot jelenti és folyamatosan új lehetőségek, új utak irányába kalauzol bennünket.

A tervezés és gyártás minden mozzanatát a kerékpározás iránt érzett szenvedély vezérli, azzal a céllal, hogy az egyre kifinomultabb felhasználói szokásoknak megfelelően alkossák meg kerékpárjaikat. Ennek az elkötelezettségnek az eredménye, hogy legyen szó munkába járásról, túrázásról, keményebb terepről, hagyományos és elektromos kerékpárjaik közül mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább illő modellt.

2010 óta stratégiájuk az, hogy egyedi termékeket tervezzenek és új piacokra lépjenek velük, kiszolgálva a niche célcsoportokat is. Portfóliójukban különleges – folding, cargo és gravel – kerékpárjaik mellett természetesen megtalálhatóak a City, Trekking és MTB kerékpárok is.

A Bartók Béla út 39. szám alatt található üzletben az aktuális kollekció valamennyi kerékpárja megvásárolható. Kiegészítők terén pedig a Gepida és Topeak alkatrészei, szerszámai és védőfelszerelései is megtalálhatóak. Ha elakadnánk a választásban tapasztalt eladók segítenek megtalálni a megfelelő modellt számunkra, melyet akár egy próba körre is elvihetünk!

Az elektromos kerékpár (e-bike) őrületből a Gepida sem maradhat ki. Az üzletbe belépve rengeteg Bosch motoros elektromos bringa fogad minket. Három év garancia a pedelecekre és élettartam-garancia a vázra fontos szempont lehet a vásárláskor. Magyar márka lévén az ügyintézés is sokkal gyorsabb, mint más import márkáknál.

A 2020-as év minden gyártó, kerékpáros és nem kerékpáros számára óriási kihívás volt. A Gepidánál igyekeztek a legoptimálisabb megoldásokkal hozzájárulni a folyamatosan fogyatkozó készletek feltöltéséhez, az igények kielégítéséhez, mindemellett dolgozóik egészségének megőrzéséhez. Ugyanakkor – ahogy mindig is – szem előtt kellett tartaniuk a Gepidára mindig jellemző fejlődést, újításokat, amelyek eddigi történetüket, így a 2021-es évet is meghatározzák. Ebben a kettősségben születtek meg új modelljeik, melyek elsősorban azokat a felhasználókat célozzák meg, akik életformaként tekintenek a kerékpározásra és azon belül is az elektromos rásegítésű, pedelec bringákra. Mindenből az újabb, kényelmesebb és a felhasználást maximálisan támogató alkatrész került a modellekre, ezzel (is) segítve kerékpár és kerékpáros tökéletes harmóniáját. 28 éves tapasztalat, innováció, bátorság, merészség és a kerékpárok szeretete határozza meg azt, hogy mi is a Gepida és milyen kerékpárokat alkotnak.

A pandémia eladási rekordokat és káoszt hozott egyszerre. A beszállítók leálltak, az elején 1,5 hónapig várták az árukat Kínából és Japánból, de minden ország zárva volt. Az üzleteket bezárták Németországban, Ausztriában, Csehországban és Belgiumban, így senkinek sem volt esélye kerékpárt vásárolni. Szerencséjük volt, hogy a magyarországi üzletek nyitva voltak, ez mozgásban tartotta őket.

A nyári enyhítés után mindenki kerékpárra vágyott. Az elmúlt 28 évben soha nem tapasztalt értékesítési rekordokat döntöttek meg. Most minden nap harcolnak beszállítóikkal, mert nekik kétszer több árut kell előállítaniuk, mint egy évvel ezelőtt, a COVID-19 válság előtt. Lehetetlen ennyit előállítani. Mindenki elfogyott: üzletek, gyártók, az egész területet érinti ez a probléma.

Arra számítanak, hogy 2021-ben is erősödni fog a kereslet a kerékpárok iránt, ezért a Gepida csapat összehangoltan dolgozik azon, hogy a termelés zökkenőmentesen menjen, és ki tudják szolgálni a vásárlói igényeket.

Miért eBike?

Környezettudatosság
Aki Pedelec kerékpárt használ, nagy szolgálatot tesz a környezetének. Egy autó széndioxid kibocsátása negyvenszerese egy elektromos kerékpárénak (az akkumulátor töltéséhez szükséges energia előállítását figyelembe véve), így nem csak a környezetet védhetjük, hanem csendesen és forgalom nélkül közlekedhetünk.

Fitten tart
Az elektromos kerékpár nem csak azoknak való, akik könnyebben szeretnének pedálozni.
Mindig a kerékpároson múlik, hogy a rásegítés mértékéből mennyit használ ki, hol adja le ő az erőt és hol engedi az elektromos rendszernek a támogatást. Egyes felmérések szerint az elektromos kerékpárt használók sokkal gyakrabban ülnek a nyeregbe és mikor ezt teszik, nagyobb távokat is tekernek, mint a hagyományos kerékpárosok.

Hátszél-effektus
Ki ne értékelne egy kis segítséget, mikor felfelé mászik egy MTB nyergében a hegyre? Vagy csak nagyon erősen fúj a szél szemből és gátolja a haladást? Pont az ilyen körülmények leküzdésére tökéletes az elektromos rásegítés, vagy úgynevezett „hátszél-effektus”, mikor is úgy érezhetjük, hogy nincs lehetetlen!

Ingázáshoz (is) tökéletes, a parkolás miatt sem kell aggódnod.
Messzebb élsz a munkahelyedtől? Elektromos kerékpárral az ingázás élmény és egyben fitten is tart. Gyorsan, frissen és forgalom nélkül érkezhetsz a munkába és még a napi sport is le van tudva.

Regeneráció
A rásegítés mértékének köszönhetően az elektromos kerékpárok tökéletesek a regenerációra, így sérülést követően megkönnyíti, hogy újra nyeregbe pattanhassunk. Kíméli a térdet és finoman fejleszti az izmokat, illetve csökkenti az ízületekre gyakorolt nyomást.

Közösségformáló
Nem gond, ha egy kerékpártúra résztvevői nincsenek egyező fizikai állapotban. Nem kell örökké igazodni, bevárni a másikat, lassítani, gyorsítani, stb. Mindenki a maga rásegítésével tud kerékpározni, így együtt, jó hangulatban, élményszámba megy a túra.

Költséghatékony
Az elektromos kerékpár jóval költséghatékonyabb, mint egy autó, nem beszélve a benzinköltségről, kötelező biztosításról (kivéve a Speed Pedelec-et), parkolási díjról. Egy autó nagyjából 4000 Ft-ba kerül 100 km-en, míg egy elektromos kerékpár, ugyanezzel a mértékegységgel számolva 82 Ft.

Élmény
Ha elektromos kerékpárra ülünk, inkább érezzük élménynek, mintsem fáradtságnak, hogy pedálozzunk és elérjük a kívánt célállomást. Városban a leggyorsabb közlekedési eszköz, ha 5 km-es távot veszünk alapul, 10 km-en pedig ugyanannyi idővel számolhatunk, mint az autók esetében.

Mobilissá tesz
Elektromos kerékpárral lehetsz a leggyorsabb, ha városi közlekedésről van szó. A távok miatt sem kell aggódni, mert a hátszél-effektusnak köszönhetően frissen és fitten érheted el a célállomásodat. Mivel a forgalmat elkerülöd, így mindig pontosan érkezhetsz, ki tudod számolni a menetidőd és még

Elektromos kerékpárt mindenkinek!
Az elektromos kerékpárok piaca folyamatosan bővül, új modellek, új verziók jelennek meg. A Pedelec kerékpárok 25 km/órás és 45 km/ órás rásegítéssel is kaphatók. Akár aszfalt és városi, akár terep és túra, mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább passzolót.

Az állami támogatással megnőtt a kereslet az e-bike-ok iránt, de ezzel terveztek és jelen állás szerint azt mondhatják, hogy ki fogják tudni szolgálni az igényeket. Nagy erőkkel azon dolgoznak, hogy a gyártáshoz szükséges alkatrészeket időben megkapják és a tervezett ütemben tudják tartani a gyártást.
A legnépszerűbb kategória egyértelműen a city és a trekking e-bike, azon belül a Reptila és Alboin elektromos kerékpárok emelhetőek ki. Ha belegondolunk, a kerékpárral való munkába járás a leggyorsabb, legköltséghatékonyabb, legkényelmesebb és jelen helyzetben a legbiztonságosabb közlekedési forma.

A Gepida kerékpárok saját tervezésű, ergonomikus kialakítású, a szabványként előírthoz képest nagyobb teherbírást viselő vázakkal, illetve a legújabb Bosch rendszerrel szerelve gurulnak ki Budapesti telephelyükről. A felhasználáshoz igazított akkumulátor kapacitás segíti a kerékpárost, hogy a legoptimálisabban tudja megtenni a kiszemelt távot. Tekerés közben a kerékpároson múlik, hogy a rásegítés mértékéből mennyit használ ki, hol adja le Ő az erőt és hol engedi az elektromos rendszernek a támogatást. Fontos kiemelni, hogy örök vázgaranciát adnak minden kerékpárunkra regisztráció esetén.

Kiegészítők terén a fejvédőkből, lakatokból, markolatokból van a legtöbb eladás. De a többi Gepida termék is népszerűnek mondható, köszönhetően a magas minőségnek, tartósságnak és a kiváló ár-érték aránynak.

A kerékpározás egyre népszerűbb közlekedési forma és szabadidős tevékenység is egyaránt, az e-bike pedig szélesebb közönségnek nyitja meg a lehetőségeket.  E-bike-al nem lesz több izzasztó munkába járás, az idősebb generáció számára is hatalmas segítség. Meg kell említeni, hogy épp a napokban érte el az egyik Gepida tulajdonos a 100 000 km-t (!) egy Gepida Reptila 1000 Bosch rendszerrel szerelt e-bike-kal, ami lenyűgöző teljesítmény és rekord is egyben, mindezt 70 évesen, 5 év alatt. Fantasztikus eredmény mind a kerékpáros, mind a kerékpár részéről, ebből is látszik, mennyire tartós, megbízható eszközről beszélünk.

A kerékpár ipar mindenképp a minőség felé tart, ami igazán jó hír.  Egyedit kell alkotni, hiszen ez a kulcsa a fejlődésnek. A kerékpár külső kialakítását tekintve a letisztult, matt design, népszerű, minimalista felirathasználattal. A gyártóknak a kényelemre és a könnyen használhatóságra kell törekedniük, a teljesítmény növekedése mellett.

A vásárlók jelentős részének fontos, hogy lássák és ki tudják próbálni a kiszemelt kerékpárt. A Factory Store-ban szakemberektől kérdezhetnek, legyen szó technikai paraméterről, használatról, kiegészítőkről, és ami fontos és sok tévhittel találkoznak nap, mint nap, a Factory Store-ban vásárolni is tudnak kerékpárokat az oda látogatók, ilyen értelemben klasszikus kerékpár üzletként működnek! A szervízük pedig márkafüggetlen!

Gepida Factory Store
Cím: 1114 Budapest, Bartók Béla út 39.
www.gepida.hu

Nyitvatartás:
H-P: 11.00-19.00
SZ: 10.00-17.00

Telefon: 06 1 246 47 46
Email: factorystore@gepida.hu