Hirdetés

A kétszerese világbajnok Danny Hart a CUBE Factory Racing-hez igazol
A bajor kerékpárgyártó tovább erősíti hegyikerékpáros csapatát Danny Hart leigazolásával és egy gyári Downhill Factory Racing csapat felállításával.

A 29 éves Hart a mára legendássá vált 2011-es Világbajnokság győztes lejtőzésével robbant be a downhill elitjébe. Az Anglia észak-keleti partjáról, Redcar-ból származó kétszeres UCI Downhill Világbajnok több Világkupa futamgyőzelemmel is rendelkezik. A többek által Redcar Rocket-nak nevezett Hart az igazán meredek és saras pályákon szerzett magának nagy nevet. 2019-ben Danny a Világkupa összes futamán dobogós helyezett volt. Danny, aki feleségével Sophia-val éppen csak most váltak szüleivé kislányuknak, 2021-től egy hosszú-távú szerződéssel a CUBE Factory Racing csapat tagjává válik.

„Tűzbe hozott az új csapat és a bringa. A TWO15 első tesztjei nagyon ígéretesek és alig várom, hogy versenyezhessek vele. Friss apaként úgy érzem fontosabb lett hosszú távon tervezni és az, hogy jobban hasonlítsak a szüleimre. A CUBE rögtön az elején családtagként fogadott és igazán otthon éreztem magam velük.” mondja a CUBE Factory Racing versenyzője.

A CUBE alapító-tulajdonosa, Marcus Pürner elmondása szerint a CUBE mindig is a családias hangulatú, szoros munkát részesítette előnyben a versenyzőivel is, amit a hasonló hosszú-távú együttműködések tudnak biztosítani. „A döntésünkkel, hogy 2021-re egy igazán versenyképes downhill bringát fejlesszünk az is együtt járt, hogy a csapatunkat egy szinttel feljebb emeljük. Danny pályafutása csúcsán van, így csapatunkat a világ elitébe tudja helyezni. Ezen a szinten ez lesz az igazi jóváhagyása a downhill portfóliónknak. Ez természetesen azt is jelenti, hogy vásárlóinknak a profik által letesztelt, csúcsminőségű kerékpárokat adhatunk.”

Danny a már csapattag és ötszörös Német Bajnok Max Hartenstern-hez csatlakozik. Max célja, hogy a világ elite mezőnyébe kerülhessen és ehhez természetesen Danny tapasztalatait is hasznosítani szeretné. Max kulcs szerepet játszott a TWO15 sorozat fejlesztésekor, a teljesen újratervezett downhill kerékpárokat végül tavaly októberben mutatta be a CUBE, megjelölve ezzel a UCI Mountain Bike Downhill Világát: A szuper-agilis 27,5” alu verzióval és a villámgyors carbon 29-es versenygéppel mindenki számára akad egy tökéletes TWO15 partner.

Az UCI Downhill Világkupa első állomása a szezon kezdetére, április végére van tervezve a Szlovéniai Mariborba, míg a Vilábajnokság augusztus végén lesz az Olaszországi Val di Sole-ban. A CUBE Factory Racing csapat friss információiért január 11-től látogass el a cube.eu/factoryracingoldalra.