Hirdetés

2024. szeptember 7-én, Pécsen kerül megrendezésre a II. Pump Track Országos Bajnokság, ahol kiderül, hogy kik lesznek ebben a globálisan is új műfajban az idei évi magyar bajnokok. A szervezők tíz különböző, életkor és nem szerint elkülönített kategóriában hirdetnek bajnokot, akik közül ketten (felnőtt férfi és felnőtt női) akár az UCI által jegyzett eseményeken is a nemzeti színű mezben képviselhetik hazánkat.

A tavalyi, I. Pump Track Országos Bajnokság felnőtt versenyzői között magyar bajnoki címet szerző Antal Márk és Kovács Panna várhatóan idén is rajthoz állnak, és az eseményen remélhetőleg a Pannon Pump Track Kupasorozat összetett értékelésének élmenői is képviseltetik magukat, izgalmas versenyhelyzetet teremtve ezáltal minden bajnoki aspiráns számára! Az idei évben a legifjabbak között is rendkívül éles verseny van kibontakozóban, és legnagyobb örömünkre pedig a hölgyek is egyre népesebb számban képviseltetik magukat az eseményen, vagyis minden adott ahhoz, hogy az idei versenyszezon egyik legizgalmasabb bringás eseményeként várjuk a II. Pump Track Országos Bajnokságot!

A mezőny mellett érdemes röviden bemutatni a pécsi pumpapályát is, amely tehát az idei évi Pump Track Országos Bajnokságnak ad otthon szeptember 7-én. A pécsi pumpapálya egy rendkívül gyors, lendületes, technikás példánya a hazai infrastruktúrának, így nem is kérdés, hogy a tavalyi országos bajnokság helyszíne, vagyis Etyek után az idei OB házigazda-pályája is komoly legitimációt ad majd a pump track hazai bajnokainak. Középhosszú, ritmikus nyomvonalvezetése a szervezők szerint is ország egyik legélvezetesebb ilyen típusú attrakciójává teszi a pécsi létesítményt, így vélhetően a versenytényező mellett az élményfaktor is komoly szerepet játszik majd az eseményen.

A helyszínválasztással a szervezők nemcsak a versenyzőknek szerettek volna kedvezni, hanem a kilátogató kísérőknek, szurkolóknak, látogatóknak is, hiszen a pécsi pumpapályának otthont adó Tüskésrét Pécs egyik legzöldebb városrésze, amely a bringázás mellett számos más aktív időtöltési lehetőséggel is várja az odaérkezőket, mindezek mellett pedig az infrastruktúra is jól kiépített: könnyű megközelíthetőség autóval és kerékpárosan egyaránt, parkolóhely, depóterület, mosdó és büfé a közelben. A szervezők a versenynap során folyamatosan gondoskodnak a legütősebb zenékről, és a futamok történéseit speaker kommentálja majd, így a jó hangulathoz már csak a lelkes szurkolók kellenek, akikből viszont a Pannon Pump Track Kupasorozat fordulói alkalmával nem szokott hiány lenni, hiszen például az etyeki és a szekszárdi különítmények is mindig erős rajongótáborral érkeznek a versenyekre!

2024. szeptember 7-én, szombaton tehát Pécsen, a Tüskésréten rajtol el az idei év legnagyobb pump track versenye, a II. Pump Track Országos Bajnokság, amelyre a szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki megmérettetné magát az ország egyik legjobb pumpapályáján, a legjobb hazai versenyzőkkel, fantasztikus hangulatban! A versenyre az előnevezés 2024. augusztus 21-én indul, és egészen szeptember 4-ig tart, jelentkezni pedig a https://pumptrackhungary.hu/nevezes/ weboldalon keresztül, vagy a helyszínen tudnak az érdeklődők. (Javasoljuk az online előnevezést, ugyanis ez jelentősen meggyorsítja a regisztrációs folyamatot)

Az eseménnyel kapcsolatban további részletek a https://pumptrackhungary.hu/ weboldalon, valamint a közösségi médiában a https://fb.me/e/2dRbuSKuR linken keresztül érhetők el.

Találkozzunk 2024. szeptember 7-én Pécsen, a II. Pump Track Országos Bajnokságon!