Petró Marcell – Commencal Supreme DH Bike Check és interjú!

Hirdetés

Petró Marcell egy hatalmas győzelemmel kezdte a szezont a 11. Várrom downhill versenyen. Megmutatta nekünk idei gépét és egy kis beszélgetésre is sor került!

Szia Marci! Gratulálunk a Várrom DH-n elért első helyezésedhez. Mesélj nekünk, milyen volt a hétvégéd! Hogy tetszett a pálya? Számítottál rá, hogy meg lehet a győzelem?
Nagyon tetszett nekem a verseny, nagyon jó volt a szervezés, a hangulat és hát jó volt itthon versenyezni. Egyáltalán nem számítottam arra, hogy én fogom megnyerni, mivel voltak olyan riderek, akik már sokkal régebb óta bringáznak, mint én és elég szép eredményeket is értek már el. A hétvégén az volt a tervem, hogy minél többet tudjak  menni a pályán hogy minél nagyobb rutinom legyen rajta, és szerintem nagyjából összejött!:)

Sokat nem tudunk még rólad. Mesélj kérlek magadról, hogy mióta bringázol és hogy miért éppen a downhillra esett a választásod?
Három éve kezdtem el downhillezni előtte bmxeztem. Az egyik barátom mutatott egy videót Fabio Wibmerről, aki akkora motivációt adott, hogy végül elkezdtem.

Hol és kikkel szoktál edzeni? Melyik a kedvenc pályád?
Hétköznap leginkább egyedül szoktam edzeni Lillafüreden és Miskolctapolcán, mert sajna a többiek nem érnek rá munka és egyéb dolgok miatt. Hétvégén meg a környező bikeparkokba szoktam járni Cserjési Patrik és Mészáros István féle társasággal. A kedvenc pályámnak pedig Maribort mondanám.

A versenyzéssel most kezdtél el foglalkozni vagy vannak már korábbról is eredményeid? Az idei évben mik a céljaid versenyzés terén? Hol fogsz rajthoz állni?
2 éve volt az első versenyem, de csak a  tavalyi évtől kezdtem el komolyabban foglalkozni vele, de eddig sajnos nem nagyon volt felmutatható eredményem. Idei évi célom a versenyzésben különösebben nincs, nyilván szeretnék minél több versenyt megnyerni, de inkább magamra fókuszálok, hogy minnél jobb legyek és élvezzem. Az eredmény meg szerintem majd a fejlődéssel együtt automatikusan jönni fog. Idén a szlovák sorozat, az SPDH és a hazai versenyeken való indulás van tervben!

Mesélj kérlek az idei bringádról! Miért éppen erre esett a választás és hogy szuperál?
Jelenleg egy 2022-es Commencal Supreme DH bringám van, amit Ferenczi Marcitól vettünk meg. Nagyon tetszett a bringa, de különösebb oka nem volt a választásnak. Nekem egyébként teljesen bejött ez a gép, úgyhogy király!

Köszönjük a beszélgetést és sok sikert idénre!

Alkatrész lista:

Váz:
2022 Commencal Supreme 29/27,5 (Mullet)
Villa: 2021 Fox 40
Rugóstag: 2021 Fox DHX 2
Váltókar:  Sram GX
Váltó:  Sram GX DH 7sebességes
Láncterelő:  E13 LG1
Fogsor:  Sram GX DH 7s
Hajtókar:  TRUATIV DESCENDANT DH, 165mm
Fékek:  Shimano XT
Kerekek:  DT SWISS FR560 felni,  Ns Bike és DT SWISS agyakkal
Gumik:  MAXXIS DHR II & MAXXIS ASSEGAI
Lánc:  Sram PC870 7s
Kormányszár: RIDEALPHA
Kormány: BURGTEC RideWide DH alumínium
Kormánycsapágy:  CANE CREEK
Nyereg:  FIZIK Gravita Alpaca X5
Nyeregcső:  RIDEALPHA
Súly: 18 kg