Max Stöckl (MS csapat tulajdonosa) és Jeff Steberl (Intense Bikes tulajdonosa)
Hirdetés

Itt a várva várt bejelentés! Nem vonul vissza az MS Racing Team a versenyzéstől. Az osztrák csapat fő támogatója, a Mondraker Bikes 10 év után felbontotta a partnerséget és saját gyári csapatot indított.
Az Intense Bikes viszont lecsapott a lehetőségre, így az idei évben MS Intense Racing Team név alatt láthatjuk az alakulatot a downhill Világkupa futamokon.
További érdekesség, hogy az Intense-el már dolgoztak együtt, mivel 20 évvel ezelőtt a csapat tulajdonosát, Max Stöckl-t már támogatta a cég kerékpárokkal!
A versenyzői gárda változatlan, egyedül Brook MacDonald távozott a csapattól a tavalyi év végén.

Az eredeti, 2005-ös MS-Intense csapat felállásában már volt néhány nagy név, köztük Claudio Caluori és Petra Bernhard. Aztán 2006-ban a dolgok nagyon komolyra fordultak, amikor a hatalmas Chris Kovarik csatlakozott, és a csapatot átkeresztelték MS-Intense-Factory-Racingre. Őt gyorsan követte Vanessa Quin, Mio Suemasa, Matti Lehikoinen, Anneke Beerten, JD Swanguen… a lista folytatódik. 2006-ban Kovarik megnyerte a maga és Intense utolsó (férfi) világkupáját Mont-Sainte-Anne-ban az MS-csapatban, 2007-ben Max egy Intense M6-oson állította be a gyorsasági világcsúcsot, 2008-ban pedig a csapat megnyerte a versenyt. Világkupa 4X csapat összesített. 2008-ban az MS-Racing és az Intense történetének ez a fejezete véget ért.

Az MS-Racing több mint 20 éves világkupa-versenyzési tapasztalattal rendelkezik, és nagyszerű eredményeket ért el. Arany- és ezüstérem a 2016-os világbajnokságon Val di Sole-ban Danny Harttal és Laurie Greenlanddal. A 2010-es Mont-Sainte-Anne-i világbajnoki ezüstérem Stevie Smith számára. Brook MacDonald, Laurie Greenland és Danny Hart az MS-Racing csapatában aratta első világkupa-győzelmét. Túl sokan vannak, hogy ide soroljuk, de a csapat számára nem idegen a dobogó.

MS Intense Racing Team 2024-es pilótái:
David Trummer (Ausztriából)
Eleonora Farina (Olaszországból)
Jacob Dickson (Írosrszágból)
Tuhoto Ariki Pene (Új-Zélandról)