Hirdetés

A Pannon Pump Track Kupasorozat 2023. július 8-án folytatódott Villányban a III. Fordulóval, amely a rekkenő hőség és a nyáriszünet ellenére ismét szép számmal vonzotta a versenyezőket és az érdeklődőket az ország minden tájáról. A következőkben a szervezők beszámolóját olvashatjátok az eseményről, valamint a cikk végén a verseny összefoglaló videóját is megtekinthetitek!

Július 8-án, szombat reggel érkeztünk meg Villányba, ahol 7 óra körül kezdtük el a versenyhelyszín „felöltöztetését”. A pálya nem volt ismeretlen, hiszen a tavalyi évben már egy nyitóünnepség alkalmával sikerült alaposabban szemügyre vennünk a nyomvonalat és a bringapark szűkebb környezetét. A helyszín kiválóan alkalmasnak bizonyult a versenysorozatban való szereplésre, ugyanis minden szükséges infrastrukturális elemmel felszerelésre került korábban, így a résztvevők fantasztikus környezetben élvezhették a versenynapot, a hihetetlen meleg és a perzselő napsütés ellenére is, na de vissza a nap elejére!

A versenynap az eddigiektől kissé eltérő menetrenddel zajlott, ugyanis a kupasorozat keménymagja az ország számos pontjáról – Zalaegerszegtől Budapesten át Hódmezővásárhelyig – érkezve követi a fordulókat, így mindenkinek szerettük volna biztosítani a kényelmesebb megérkezés lehetőségét. Délelőtt 10 órakor kezdtük meg a nevezést, amely ezúttal már az előnevezettek regisztrációjával indult. Az előnevezési rendszer bevezetése nemcsak a mi dolgunkat könnyítette meg, hanem a nevezőkét is, a regisztráció rendkívül gyorsan és zavartalanul haladt, ezzel az újítással is kifejezetten jó tapasztalatokat szereztünk!

A III. Fordulóra összesen 55 nevezés érkezett, amely a várakozásainkat jóval túlszárnyalta. Bizonyos szempontból ez egy „tesztesemény” is volt, hiszen szerettük volna felmérni, hogy a nyáriszünet, a szabadságolások és a tikkasztó meleg idején morzsolódik-e az a híres pump track-es keménymag, de óriási örömünkre nemhogy nem morzsolódott, inkább bővült!

A nevezés kezdete után nem sokkal elindult a szabadedzés is, amely ezúttal már a jól bevált strukturált szabadedzés formájában zajlott. A versenyzőink összességében jónak, hatékonynak ítélték a pilisvörösvári forduló után ezt az edzési formát, így nem volt kérdés, hogy ezt az újítást is megtartjuk a versenysorozatban.

A szabadedzést egy rövid pihenő követte, ezalatt a versenyzők a Vitamin Well új kiadású, mangó-ananász ízesítésű üdítőitalával frissíthettek, amelyet a márka hazai forgalmazójának, a S.P.I.N Kft.-nek ezúton is nagyon köszönünk, és nem győzzük hangsúlyozni a versenynapokon történő hidratálás fontosságát!

A nap folyamán készültünk egy meglepetéssel is a versenyzőknek, a Kellys Bicycles Magyarország felajánlásából ugyanis három tesztbringát is kölcsönkaptunk a versenyre, ezeket a szünetekben szabadon lehetett próbálgatni. A Kellys hazai csapata igen bőkezű volt, és nemcsak a profikra, hanem a legifjabb versenyzőkre is gondolt, így két Kellys Kiru futóbicaj állt a legfiatalabb sporttársaink rendelkezésére, valamint egy Kellys Whip 50-es kerékpárt próbálhattak az idősebb, gyakorlottabb versenyzők. A Kellys-szel történő sorozatszintű együttműködésünknek köszönhetően a következő fordulóktól már egy másik csúcs WHIP modell is várja az érdeklődőket egy-két próbakörre, ezek tesztje kapcsán a szervezőknél tudtok majd a versenyhelyszíneken érdeklődni! A két bringa egyébként vélhetően kedvezményes áron kerül értékesítésre az év végén, ezzel kapcsolatban szintén érdeklődhettek a szervezőknél!

A szünet után, 13 órakor elkezdődött az Időmérő futam, és a nézők legnagyobb örömére már egyből az első kategóriákban hihetetlen időeredményeket produkáltak a versenyzők. A rolleresek között Nagy Balázs, U7-ben Bartók Dániel, U9-ben Surján László, U11-ben Becsei Sándor, U13-ban Töltl Kevin, U15-ben Szűcs Csanád, U17 Férfiben Borbély Ferenc Benedek, Seniorban Kiss Gyula, a Férfi Elit kategóriában pedig Németh Ádám bizonyultak a leggyorsabbnak.

Az Időmérő futam után ismét következett egy rövid szünet, a versenyzők, a bírók és a szervezők is frissítettek egyet, majd meg is kezdődött a még több izgalmat ígérő Döntő Futam. Roller kategóriában Nagy Balázs őrizte meg az első helyét, akit Frindt Lejla és Simon Anna Borbála követett. Érdekesség, hogy a dobogós helyezések után, mind a hárman bringás kategóriákban is rajthoz álltak! Hatalmas taps jár Paulovits Gábornak, aki Budapestről érkezve egyedül képviselte a pump track-es közösségben a gördeszkás „szárnyat”, nagyon örülünk annak, hogy időről-időre a deszkások is megjelennek a versenyeinken, és őszintén reméljük, hogy a következő fordulók során versenytársakra is akad majd Gábor!

A bringás kategóriákban az U7-es korosztályban Bartók Dániel végzett az első helyen, őt Kerekes Martin és Girbicz Bence követte. Az U9-es kategóriában Surján László állhatott a dobogó legfelső fokára, másodikként Falusi Bence, harmadikként Keresztes Marcell végzett. U11-ben első lett Kerekes Farkas, második Becsei Sándor, harmadik pedig Nagy Balázs, a roller kategória korábbi versenyzője. Érdemes megjegyezni, hogy ez volt az első igazán szoros eredményeket hozó kategória, ugyanis itt már egy másodpercen belül végzett az első négy versenyző. Az U13-as kategóriában Töltl Kevin megőrizte a nyertes helyezést, Bujdosó Kende másodikként, Bakodi Álmos pedig harmadikként végzett. Az U15 korosztályban Kovács ’Kori’ Kornél lett az első, Szűcs Csanád a második és Szalay Bendegúz a harmadik. A versenysorozat egyik legizgalmasabb kategóriája sajnos ezúttal csonka volt, első lett Borbély Ferenc Benedek, második pedig Horváth Medox. A legtapasztaltabb versenyzőket, igen nagy számban tömörítő kategóriában, a Seniorok között Kiss Gyula bizonyult a leggyorsabbnak, őt követte az idősebb Becsei Sándor a második helyen, és Papp Norbert egy helyezést javítva az Időmérő futamához képest harmadikként végzett a Döntőben. A király, vagyis a Férfi Elit kategóriában Kéri Norbert már másodjára állhatott az idei versenysorozatban a dobogó legfelső fokán, és a pilisvörösvári fordulót követően ismét elsőként végzett az elit versenyzők között, őt másodikként Antal Márk követte, valamint az Időmérő során enyhébben megsérült Németh Ádám a harmadik helyen futott be.

Összességében egy nagyszerű hangulatú versenyben lehetett részünk Villányban, nagyon örülünk, hogy ennyien eljöttetek és reméljük, hogy jól éreztétek magatokat! Számos pozitív visszajelzést kaptunk a résztvevőktől, amelyekért nagyon hálásak vagyunk, ezek minden fáradozást, nehézséget elfeledtetnek vagy örömtelivé tesznek!

Ne feledjétek, hogy 2023. szeptember 2-án, Etyeken kerül megrendezésre Magyarország történetében először Pump Track Országos Bajnokság, amelyre szeretettel várunk minden versenyzőt, nézőt, érdeklődőt, a részletekről pedig hamarosan tájékozódhattok a Pump Track Hungary Facebook és Instagram oldalán!

Végezetül szeretnénk külön köszönetet mondani Támogatóinknak, akik nélkül a Pannon Pump Track Kupasorozat III. Fordulója biztosan nem valósulhatott volna meg. Köszönjük Villány Város Önkormányzatának és kifejezetten Mayer István polgármester úrnak, hogy otthonul fogadták a kupasorozat harmadik állomását, remélhetőleg jövőre ismét találkozunk ezen a nagyszerű helyszínen! Köszönjük a Magyar Kerékpáros Szövetségnek és munkatársainak a sorozatszintű támogatást, meggyőződésünk, hogy egy nagyon fontos sportág kapcsán született szoros együttműködés a szövetség és a szervezők között a Pannon Pump Track Kupasorozat akkreditálásával! Szeretnénk megköszönni a Kellys Bicycles magyarországi csapatának, hogy ismét értékes ajándékokkal lepték meg a versenyzőket, valamint köszönjük a tesztbringa felajánlását is, jeleznénk, hogy a vadonatúj bringa első kilométereit egy harmadik hellyel zárta!

Köszönjük továbbá a VitaminWell Magyarországnak a frissítő italokat, az APPSolute Sportnak a támogatást, és a RideShop.hu-nak az általa felajánlott nyereményeket, valamint a StandMagazinnak a megjelenési lehetőséget!

Találkozzunk a következő versenyünkön, 2023. szeptember 2-án Etyeken! Részletek hamarosan!