Hirdetés
„Mámegint’ SloEnduro és mámegint’ dobogók. Most a festőitlen szépségű Dobranafalvára látogattunk el egy kis versengésre.
Szokásos módon pénteken érkeztünk ,sátortáborozás a többi riderrel,feltérképezése a helynek és bánkódva,hogy nincs free klotyó és fürdési lehetőség a faluban.
Szombat nevezés és 11-től irány a pályák ahol most is a szokásos módon egyszer volt lehetőség lejönni.
4 pálya volt nekem és 3 a srácoknak. Persze a vén disznót felküldték 1100 méter környékére a második szakaszra ,majdnem másfél órát másztam felfelé és ha nincsenek a nyilak amik mutatják az utat Isten bizony visszafordulok. Ez a szakasz volt a legélesebb kés a fiókban mint kiderült, volt olyan rész ahol jobbnak láttam leszállni és letolni mint mekaszkilezve letriálozni. Már a rajtban szóltak, hogy okos legyek. Már ismertek:)
Végére már úgy ahogy meg is tanultam biciklizni, de az edzésen és a versenyen is elnyomta a nyereg a mellkaspántra szerelt Goprot ami csak ritka meredek részeken sikerül nagyritkán. Ez mindent is elárul róla. 7 perc felett mentem rajta versenyen ami náluk hosszúnak mondható. Az utolsó pálya volt még ami említésre méltó az izgalmasra sikeredett 700 kanyar, patakátkelés, mászás.
A versenynapon a fiatalok mentek mint állat, Babszyt nem is tudom hogyan lőzhették meg őrület ,hogy forgatja azt a Reignt. Vittünk erősítést is Kapocsi Zalán személyében ,Erikkel a 4FUN kategóriát viccelték meg a futamokon.Én az első szakaszon egyszercsak letértem az útról fene tudja miért és kaptam 3 mp hátrányt, ettől olyan ideg lettem, hogy a másodikon folyamat ordítottam magamnak ,hogy csináljak már egy értelmes menetet.
Ezen a szakaszon így be is biztosítottam az első helyemet és a többi kettőn már csak biztonságit kellett volna menni de ki tud olyat versenyen?
Több mint, egy perc előnnyel állhattam a dobogó legfelső fokára. Köszönet a Kapocsi szülőknek,hogy a célban le sem kellett szállnom a bringáról és már kezemben volt egy hideg sör. Zalán brilírozott és a második helyre tolta a bringát, Erik pedig a szenzációs 6.helyet szerezte meg.Fáradtan érkeztünk haza.” – Ziskó Balázs
Magyar eredmények:
Ziskó „Puby” Balázs Master 2 kategória – 1.hely
Babó „Babszy” Áron U17 férfi kategória – 2.hely
Kapocsi Zalán 4fun kategória – 2.hely
Horváth Erik 4fun kategória – 6.hely