Hirdetés

A szervezők örömmel jelentik be, hogy 2023-ban útjára indul Magyarországon a Pannon Pump Track Kupasorozat, amely célul tűzte ki többek között, hogy a hazai pump track-es közösséget aktivizálja, a sportág kialakulását, fejlődését előre mozdítsa, valamint a lehető legtöbb fiatalt, kezdőt csatornázza be a hazai kerékpáros sportéletbe.

A versenysorozatot az idei évben a Magyar Kerékpáros Szövetség akkreditálta, így az egyes fordulók hivatalos keretek között kerülnek megrendezésre az alábbi időpontokban és helyszíneken:

  1. Forduló – 2023. április 15. – Tura
  2. Forduló – 2023. május 27. – Pilisvörösvár
  3. Forduló – 2023. július 9. – Villány
  4. Forduló – 2023. szeptember 2. – Dabas (Országos Bajnokság)
  5. Forduló – 2023. szeptember 23. – Dombóvár
  6. Forduló – 2023. október 14. – Szada

Ahogy az a felsorolásból is kiolvasható, 2023-ban az első Országos Bajnokság is megrendezésre kerül, amely vélhetően sporttörténeti mérföldkő lesz a hazai kerékpáros életben.

A versenysorozatban való részvételhez – az Országos Bajnokságon történő indulást kivéve – idén még nem szükséges versenyzői engedély kiváltása, minden résztvevő elindulhat az egyes kategóriákban licensz nélkül is, természetesen saját felelősségére. Az Országos Bajnokság idejére azonban érdemes készülni, ugyanis a nevezés ezen a versenyen már csak versenyzői engedéllyel lehetséges. Ebben a kérdésben a szervezők a helyszínen és online is folyamatosan adnak majd tájékoztatást, valamint a sportorvosi engedélyek kiváltásában és a klubtagság megszerzésében is tudnak segíteni az érdeklődőknek.

A futamok modern, ezredmásodperc pontosságú lézeres időméréssel történnek, így a résztvevők korszerű, precíz technológia mellett mérhetik össze tudásukat. Nagy újítás a szervezők részéről, hogy az egyes fordulókat élőben is közvetíteni tervezik a különböző online felületeken. Ennek a technikai előkészítése már folyamatban van, vélhetően az első, turai futamon pedig be is mutatkozik ez az új kommunikációs forma, így az eseményeket azok is követhetik, akik távol maradnak a helyszíntől.

Az első esemény FB linkjét itt találhatjátok, kérdés esetén a szervezők a megadott elérhetőségen állnak rendelkezésetekre!

Találkozzunk a Pannon Pump Track Kupasorozat I. fordulójában Turán, 2023. április 15-én, szombaton!