Videó: Vincze Lizi – RIDE!

Hirdetés

Amikor először hallottunk Liziről, egyből felkaptuk a fejünket és csak úgy ömlöttek a vizuális ötletek, képek. Amikor megismertük őt, rájöttünk, mennyire fontos üzenet az, amit képvisel. Ezek után nem volt kérdés, hogy mi szeretnénk lenni azok, akik segítenek elmesélni történetét és próbáljuk megfilmesíteni mindazt, amit a sportról, sportolásról gondol.
A lovaglásról nem tudtunk sokat, de megértettük kicsit, milyen kapcsolat alakul ki ló és lovasa között. A bringázás és a downhill közel állt hozzánk, de most ismerkedtünk meg a szorgalom – kitartás – tehetség igazi háromszögével. Így született meg RIDE című rövidfilmünk, mely az Unidome Studio csapatának egész nyarat átölelő projektje volt.

A RIDE filmet dedikáltan a Fujifilm X rendszerével vettük fel. Két objektívet használtunk, a Fujinon MKX 18-55mm T2.9 és MKX 50-135mm T2.9 cine zoom lencséket. A film készítése egyben éles teszt is volt számunkra, szerettük volna megtudni, mire képesek az MKX objektívek a legújabb Fujifilm X-H2S és X-T4 vázakkal. Az eredmény magáért beszél, akit pedig érdekelnek a technikai részletek és BTS jelenetek, hamarosan érkezik a werkfilm is.

Fantasztikus csapatmunka volt a film elkészítése, melyért köszönettel tartozunk főszereplőnknek, a stábnak, a helyszíneket biztosító lovardáknak, a lótulajdonosoknak és mindenkinek, aki lehetővé tette a RIDE létrejöttét! A Fujinon MKX Cine zoomokért és technikai támogatásért köszönet a Fujifilm Magyarországnak, valamint a teljes felszerelést biztosító Unidome Store-nak!

RIDE Főszereplő: Vincze Lizi
Koncepció: Unidome Crew
Rendező | Operatőr: Kovács János
Operatőr: Mayer Dömötör
Asszisztens: Borda György
Werk: Mélykúti Zsolt, Mayer Dömötör, Borda György
Hangmérnök: Szarka Dávid
Drón: Mélykúti Zsolt, Kovács János
Vágó | Colorist: Kovács János
Fotó: Mayer Dömötör