Videó: Kieran Reilly beadta a tripla flairt világon elsőként!

Hirdetés

A feltörekvő brit BMX-tehetségnek nem kellett sokat várni, hogy helyet követeljen magának a világrekordok könyvében.

Kieran Reilly neve eddig csak a legnagyobb bringafanatikusok számára lehetett ismerős. Az ifjú brit azonban most gondoskodott róla, hogy a világon mindenhol felkapják miatta a fejüket, és jó eséllyel megjegyezzék a nevét.

A BMX feltörekvő csillaga sajátos stílust képvisel, ami miatt nagy népszerűségnek örvend a közösségi médiában is, ahol a feltöltött videói vírusként terjednek.

Legújabb videója és kísérlete azonban minden elképzelést túlszárnyalt, így népszerűsége hihetetlen magasságokba szökkent. Nem csoda, hiszen a videóban végrehajtott BMX-trükk világrekord kísérlet lett, Kieran ugyanis a földkerekség első triple flairjét hajtotta végre. Az angliai Gatesheadből származó BMX-es srác ezzel nemcsak örökre bevéste a nevét a sportág történelemkönyvébe, de egy új szintre emelte a bringázást.

A kísérletet a nottinghamshire-i Asylum nevű fedett BMX- és gördeszka-létesítményben hajtotta végre Reilly, mely három teljes hátraszaltót és a végén egy 180 fokos elforgatást foglalt magába. Ezt a fajta trükköt korábban csak számítógépes játékokon próbálták ki, a sportág történetében még sosem próbálkoztak a végrehajtásával. Egészen eddig…

forrás: Redbull