Vége az YT Mob Downhill Világkupa csapatnak!

Hirdetés

A Young Talent, azaz YT Industries által támogatott YT MOB downhill Világkupa csapat visszavonul a versenyzéstől. A csapat ötletgazdája Martin Whiteley, aki nagy névnek számít a „szakmában”, olyan csapatokat alapított és irányított már, mint például a Trek World Racing.
Az YT MOB 2016-ban alakult, olyan nevek alkották a csapatot, mint Aaron Gwin és Angel Suarez. Évekig szárnyaltak, Gwin Yt Tues nyergében 2016-ban és 2017-ben is összetett Világkupa Bajnoki címet szerzett. 2018 év végén Gwin bejelentette, hogy távozik a csapattól.
Új nevek érkeztek a fedélzetre Dakotah Norton, Dave Trummer, Oisin O’Callaghan és Guy Johnston személyében, akik tovább erősítették a csapatot remek eredményeikkel.
Oisin O’Callaghan 2020-ban begyűjtött egy Junior Világbajnoki címet, David Trummer pedig második lett Elite férfiak mezőnyében. 2021-es évben viszont sajnos nem hoztak kimagasló eredményeket
A bejelentés szerint később folytatják és újra visszatér az YT Mob. Véleményünk szerint több összetevős a történet, a 2021-es alkatrészhiány keményen betett a cégnek és nem hozták a várt eladási számokat. Illetve Gwin távozásával a kereslet a YT Tues downhill bringákra is biztosan valamilyen mértékben csökkent.
A másik fontos tényező, hogy az enduro szakág erősödésével az enduro gépekre (Jeffsy, Capra) nagyobb kereslet irányult az elmúlt években. Az YT jelenleg nincs jelen az Enduro World Series (EWS) sorozatban, nem lepődnénk meg, ha az YT MOB költségvetése egy enduro csapatba lenne átcsoportosítva!