Hirdetés

Két éve nyitotta meg kapuit, a Bikexpert kerékpárbolt Budapest belvárosában, ahol modern környezetben várja vásárlóit. Kerékpárokat illetően a fő vonaluk a Giant, KTM, Merida márkák PEDELEC (e-bike) kerékpárjai, melyekből számos teszt bringával és igen széles saját készlettel is rendelkeznek. Kiegészítőkből sincs hiány természetesen, hatalmas POC, Oakley készlettel rendelkeznek, de Sram és Shimano is megtalálható az üzletben! Mi is ellátogattunk hozzájuk!

A bolt tulajdonosa, Bringye Péter mutatta be a boltról és rendelkezésünkre állt néhány kérdés erejéig is!

Miért éppen ebike bolt mellett döntöttél? Miben rejlik szerinted az eBike sikere?

A rövid sztori az, hogy próbáltam venni saját részre több e-MTB-t, rengeteg időt szánva a projektre, bejártam több hazai boltot, de végül nem sikerült itthon bringát vennem, és nem készletproblémák miatt hiúsult meg a vásárlás. Több boltban is előfordult, hogy 30-40 percig pakolgathattam a bringákat egyedül anélkül, hogy hozzám szóltak volna, vagy egyszerűen nem úgy kezeltek, mint aki ott akar hagyni 3-5 millió Forintot. Szerintem ez óriási probléma, elhiszem, hogy sokan bele vannak fásulva a kereskedelembe, de az ügyfelet érdemes megbecsülni még akkor is, ha csak érdeklődik. A frissen külföldön vásárolt bringámmal hazafelé tartva döntöttem el, hogy ismét része leszek a kerékpáros világnak és nyitok egy olyan boltot, ahol a tapasztalt hibák nem fordulhatnak elő, bízom benne, hogy ez sikerül(t) is. A hazai boltok védelmében azért hozzáteszem, hogy van több jó bolt is az országban, de szerencsétlenségemre ezeket annó elkerültem.

Hogy mi az e-bike előnye? Az „e” 🙂 Hallom a sok véleményt persze én is, hogy „majd akkor veszek e-bikeot, ha öreg leszek, most még tudok biciklizni”, őszintén mondva én is mondtam pár éve még ilyet. Az ebike hatalmas előnye az, hogy olyan embereket is nyeregbe ültet, akik nagyon rég nem bringáztak, vagy koruknál fogva nem tudnának már hagyományos kerékpárokkal menni. A rásegítés ellenére viszont ugyanúgy sport élményt nyújt, ha ugyanolyan erővel hajtod mint a sima bringád, pontosan ugyanakkora edzés értéket is produkál, csak közben gyorsabban mentél. Pont ezért tud ismét kerékpárra ültetni embereket, mert kiveszi a kevésbé izgalmas részeket, szinte nincs olyan emelkedő ahol ne tudnál felmenni gond nélkül, élvezetesen. 

Kizárólag e-bikeal foglalkoztok vagy normál kerékpárok is megfordulnak nálatok?

Raktáron csak e-bikeot tartunk, rendelésre persze tudunk hozni hagyományos kerékpárt is.

Kiegészítők terén milyen termékek található meg nálatok?

A drágább-exluzívabb termékek közül próbálunk raktáron tartani elég sokat, meg persze az e-bike tartozékok/alkatrészek. Igen nagy készlettel rendelkezünk POC, SRAM, Giant, KTM, NW, ABUS, márkák kínálatából. Sajnos a belvárosi üzlethelyiség hátránya, hogy igen szűkös a helyünk, így sok terméket külső (de saját) raktárban tárolunk.

Melyek a legnépszerűbb e-bike modellek és miért?

Amik vannak raktáron 🙂 Komolyra fordítva, a saját tapasztalatunk 700-900.000 Ft-os kategória ami igazán keresett, itt teljesen vegyesen vannak a city-trekking és merevfarú MTB-k, ezen ár felett már szinte csak a fullykat viszik.

Mi várható az idei évben? Aki későn kap észhez, porul járhat vagy lesz bőven készlet?

Nagyon szűk a készlet, nemcsak kerékpárokat illetően, de alkatrészek terén is, már olyan horror sztorikat hallok, hogy bizonyos alkatrészeket 2023-as szállítással igazolnak vissza.

Mik a jövőbeli célok, illetve szerinted mi várható e-bike fronton? 

Az e-bike Magyarországra még csak most kezd el igazán betörni, ennek több oka is van: nemzetközi trend, IFKA Pedelec támogatás és persze a Covid. Az e-bike értékesítés még tőlünk nyugatabbra is növekvő szeletet tesz ki a kerékpár piacon, így egész biztos, hogy Magyarországon még 5-10 évig növekvő ágazatról beszélünk. Mi új bolt vagyunk, ami részben előny részben hátrány, de szerencsére az e-bike vásárlóink nagy többsége ajánl ismerőseinek, így egyre több a visszajáró vevőnk, akikkel rendszeres személyes kontaktunk van, ezt a közvetlen kontaktot szeretnénk is megőrizni, így nem tervezünk féktelen növekedést, az évi kb 500 kerékpár eladása a cél, amit terveink szerint 1-2 éven belül teljesítünk is.

Cím: 1095 Budapest, Soroksári út 16 B03 Udvar (Ipar utca- Soroksári út- Tinódi utca által körülvett épület, bejárat a Tinódi utca felől)
Telefon: +361 951 4407 Mobil: +3630 462 8667