Hirdetés

A sokak által ismert Visegrádi utcai Garmin központi irodában 200 négyzetméteres bemutatóterem és ügyfélszolgálat állt a vásárlók és felhasználók rendelkezésére, de a Garmin készülékek iránti fokozott érdeklődés, valamint az ezzel járó magasabb szintű ügyfélszolgálat igénye okán ezt is kinőtték. 2020-ban újabb mérföldkőhöz ért a cég, mikor is átköltözttek a Hegedűs Gyula utca 89/a címen található új, exkluzív bemutatótermünkbe. Mi is lecsekkoltuk az új helyet!

Arra a kérdésre, hogy mégis miben rejlik a GARMIN sikere nem válaszolható meg egyetlen mondatban. A több évtizedes múlt a polgári GPS-ek gyártásában és szoftverek fejlesztésében minden bizonnyal önmagában komoly előnyt jelenthet a versenytársakkal szemben. Emellett a Garmin mindig elég jó ütemérzékkel csatlakozott a piaci trendekhez, vagy épp ő maga diktálta azokat. Az utóbbi években a piac meghatározó szegmensét adják a különféle sportkészülékek: okos- és sportórák, kerékpáros computerek, és ezek számtalan kiegészítője. A Garmin palettája igen széles, így árban és tudásban is mindenki megtalálhatja az igényeihez közel álló eszközt. A háttérként működő felhőszolgáltatás, a Garmin Connect folyamatosan bővülő szolgáltatásokat kínál, és olyan fejlett edzéselemzési és egészségügyi funkciókat ad, amik szintén segítik, hogy a márka kiemelkedjen a többiek közül.

A kerékpáros computerek – az Edge sorozat – tagjai közül az árban és méretben is középen található 530/830 páros a legnépszerűbb. Itt a tudás már bőven a csúcs közelében van, de az ár még jóval szerényebb, ezért országútisok, montisok, bringás turisták is szívesen választanak közülük.

A Varia okoslámpa rendszer – amely egyébként a fent említett Edge-ekkel is együttműködik – legnépszerűbb tagja a Varia Radar RTL 515. Ez a radarral egybeépített hátsó lámpa akár 140m távolságból is „látja” a hátulról érkező autókat, és jelzi azt a bringásnak az Edge-en, vagy akár a mobiltelefonja kijelzőjén. Nagyon komoly biztonságérzetet ad országúton, még nem találkoztak ügyféllel, aki megbánta volna a beszerzést.

A Garmin családjához tavaly csatlakozott a Tacx. Ebből a körből egyértelműen azok az okosgörgők a legnépszerűbbek, amikkel a Zwift vagy a Tacx saját szoftvere segítségével izgalmasabbá, hatékonyabbá tehető az otthoni tekerés. Ezen belül kis kiemelést érdemelnek a direkt görgők, ahol már nem a bringa kereke pörgeti a hengert, hanem a hátsó kerék helyére kerül az eszköz, sokkal pontosabb méréseket és vezérelhetőséget adva.

Összehasonlítva más márkák modelljeivel, a Garmin kerékpáros órákban maguk a hardverek is erősek, ha a kijelzőre, akkumulátor-üzemidőre, vagy a szenzorok pontosságára gondolunk. De a Garminnál az igazi varázslat talán az a rendszer, ami ezeket az eszközöket körülveszi, támogatja. A Connecten elemezhetők a már letekert edzések, de akár egy bejárandó útvonal is megtervezhető. A készülékeken ingyenesen frissülő teljes Európa – egyes típusoknál ezen felül Észak-Amerika – térkép segíti a navigációt. Az Edge-ek önmagukban is rengeteg adatot szolgáltatnak, köztük akár a MTB-dinamika keretében ugrások hosszát és egyéb izgalmas dinamikai infókat, de ezen felül külső szenzorokból is képesek további adatokat fogadni: pulzus, pedálfordulat, teljesítmény, hőmérséklet. Vezérlik a Varia lámpákat és megjelenítik a már említett Varia radarról érkező jelzéseket. Az Edge-ek fontos tulajdonsága, hogy kommunikálnak a Tacx okostrénerekkel, így pl. otthon bárki letekerheti a kedvenc bringás körét, vagy egy összetett strukturált edzést.

A Garmin teljes bringás palettájával megtalálható a boltban, mert nagyon sok készülék létezik, amik bringázásra alkalmasak: akár az Edge-ek, akár a sportórák nagy része. Az Edge-ek különféle csomagokban is elérhetők mondjuk országútisok vagy montisok számára. Az Edge család egyébként 7 típusból áll, ehhez jönnek a különféle csomagverziók, szenzorok, és akár egy Tacx tréner, hogy ónosesőben se kelljen leállni az edzéssel. A Tacx kínálata a szabadgörgőktől a hagyományos trénereken át a normál hajtású és direkt hajtású okosgörgőkig terjed. A mátrix tehát szinte végtelen, annyi verzióban állíthatja össze magának mindenki a neki tetsző Garmin/Tacx rendszert.

Arra a kérdésre, hogy hány féle sport óra található a boltban nehéz választ adni, mert a rengeteg modellverziót még tovább sokszorozzák a szín- és egyéb design-változatok. Mivel minden Garmin sportóra okosóra is egyben, ez a két műfaj napjainkra összeért. Ennek megfelelően a Garmin órák között megtalálhatók az elegáns napi órák (Vivomove), a rendkívül könnyű és hosszú üzemidőt biztosító sportórák (Forerunner-család), az elegáns, de sport terén is sokat nyújtó Vivo- és Venu modellek, a különlegesen strapabíró Instinctek, valamint a Garmin órák kínálatának felső végét jelentő Fenixek több méretben és verzióban. Az utóbbi időszak újdonságai a Solar típusok, amelyeknél napelem tolja ki az amúgy sem rövid üzemidőt. A csúcson túl találjuk a Marq családot, hozzávetőleg Fenix-funkcionalitással, emellett igen különleges design-nal és anyaghasználattal, ezek a modellek tehát egyszerre okosórák, sportórák, és ékszerek.

Népszerűség terén talán a Fenixek emelhetők ki. Már a 6. generációnál járnak, ennek is köszönhető, hogy a Garmin Fenix évek óta a sportórák egyik alapértelmezett családját jelentik azok számára, akik tényleg komolyan gondolják. Mellettük a csinos, de okos napi órák – pl. Venu Sq – népszerűsége is meredeken ível felfelé.

Az eddigi 2021-es tapasztalatok alapján nem új „vásárlási” boom lesz idén, hanem a tavalyi folytatódik. Részben talán a covid okozta bezártság az oka, de tényleg nagyon erősen érezhető, hogy az emberek a sport és az egészséges életmód felé fordulnak. Ez a futáson – mint legkézenfekvőbb, azonnal kezdhető sporton – túl a kerékpáros irány erősödését is jelenti, amit nem csak a bringacomputereknél, hanem a Tacx beltéri trénereknél is tapasztalnak a boltban. Sőt, a Tacx esetében a hűvösebb idő és a covid okozta „kettős szezon” olyan erős keresletet generál, amit a Garmin alig bír gyártással követni.

Bemutatóterem nyitvatartása:
Hétfő: 9-16 óráig
Kedd: 9-18 óráig
Szerda: 9-16 óráig
Csütörtök: 9-18 óráig
Péntek: 9-16 óráig
Szombat, vasárnap: zárva

1133, Budapest Hegedűs Gyula utca 89/a

Ügyfélszolgálat: +36-1-801-2830
E-mail:info@garmin.hu

Cégtörténet

A  Navi-Gate Kft.  1999 februárjában alakult, fő profilja már létrejöttekor a  Garmin GPS-ek  forgalmazása volt. 2001. januárjától a Navi-Gate Kft.  kiemelt forgalmazási jogot  kapott a Garmin termékeire Magyarországon – kivéve a repülésben használatos GPS-eket. 2001 márciusában a cég elkészítette Magyarország első, navigációs készülékekbe tölthető térképét, így az Egyesült Államok, Kanada és számos nyugat-európai ország után a magyar felhasználók is megismerkedhettek a GPS-navigáció előnyeivel.

A cég korai működése során egyéb navigációs alkalmazások (pl. Destinator, iGO) fejlesztésében és forgalmazásában is közreműködött, de a fő termékkört mindig a Garmin készülékek és szoftverek jelentették. Tekintettel a Garmintermékei iránt megnövekedett keresletre, a cég  2007-től kizárólag a Garmin termékeire  fókuszál.

A Garmin – mint a világ vezető polgári navigációs eszköz gyártó cége – a 2000-es évek elején főként szabadtéri, hajós, illetve autós navigációs megoldásairól volt ismert. Ezen profilokat megtartva és napjainkban is fejlesztve a hangsúly jelentős mértékben a sport- és fitnesz-készülékek, illetve okosórák felé tolódott. Ebben a kategóriában egyedülállóan széles termékpalettával rendelkezünk, a legegyszerűbb sportórától a multisport óráig, valamint különleges, exkluzív modellekig. Emellett jelentős fejlődésen mentek keresztül a Garmin kerékpáros komputerek, valamint a hajós-készülékek (navigációk, halradarok) is, egyre szélesebb kört elérve. Az utóbbi években a Garmin a luxus órák kategóriájában is megjelent, jelenleg ezen termékkör prémium anyaghasználattal rendelkező – ugyanakkor a csúcskategóriás sportórák tudását és további különleges szolgáltatásokat is biztosító – családja a Marq sorozat.

A készülékek hardveres fejlesztése mellett a Garmin a háttérfunkciókra is komoly figyelmet fordít: folyamatosan bővülnek a Garmin Connect (online edzésoldal) szolgáltatásai, de az utóbbi időben számtalan új funkció is érkezett az órákba épített zenelejátszótól a GarminPay-en át (érintésmentes fizetés) az okostelefonon futó különféle háttéralkalmazásokig (Connect IQ, Explore, ActiveCaptain).

2020. tavaszától kezdődően – miután a Garmin megvásárolta a neves holland gyártót – cégünk látja el a kerékpáros körökben ismert és elismert Tacx beltéri trénerek (görgők) magyarországi képviseletét.
Az általunk képviselt márkák közé tartozik a Garmin által szintén megvásárolt – hajós hangrendszereket gyártó – Fusion is.

A sokak által ismert Visegrádi utcai központi irodában 200 négyzetméteres bemutatóterem és ügyfélszolgálat állt a vásárlók és felhasználók rendelkezésére, de a Garmin készülékek iránti fokozott érdeklődés, valamint az ezzel járó magasabb szintű ügyfélszolgálat igénye okán ezt is kinőttük. 2020-ban újabb mérföldkőhöz ért cégünk, mikor is átköltöztünk a Hegedűs Gyula utca 89/a címen található új, exkluzív bemutatótermünkbe.