Phil Atwill // Fotó: Szász Norbert
Hirdetés

Dupla downhill Világkupa futam Mariborban, pontosan mit is jelent ez? A Covid vírusnak köszönhetően a többszöri versenynaptár újratervezés se járt sikerrel, így új ötlettel állt elő a Nemzetközi Kerékpáros Szövegség. Idén csupán két futam megrendezése van tervben, az egyik a szlovén VK a másik pedig Október végén Portugália. Ahhoz, hogy összetett Világkupa győztest lehessen hirdetni, nem elég csupán két futam, így a UCI arra az elhatározásra jutott, hogy dupla futamokat kell, hogy lebonyolítsanak.
Ez azt jelenti, hogy most hétvégén Mariborban két kvalifikáció és két döntő futam is lesz. Október 15-én Csütörtökön kvalifikáció, majd Október 16-án döntő. Szombaton pedig ismét újra indul a verseny, tehát kvalifikáció, majd Vasárnap döntő követi! Kemény hétvége vár a versenyzőkre főleg, ha az időjárás hasonlóan alakul, mint Leogangban!
A finálékról az élő közvetítés természetesen nem marad el, a Redbull TV oldalán követhetjük majd nyomon! A pénteki és vasárnapi döntő egységesen 12:30-kor kezdődik majd.
További érdekesség, hogy a szervezők szigorú előírásokkal, de limitált számban engedélyezik a nézőket a helyszínen. Magyar indulója nem lesz egyik futamnak sem.

A VitalMTB jóvoltából pedig íme egy friss videó a pályabejárásról: