Hirdetés

2020 őszén újraindulnak a DH utánpótlás edzések a Superior Racing Team szervezésében, melynek kapcsán hazánk legnagyobb utánpótlás egyesületével készült egy interjú, amiből minden részletet megtudhattok az edzésekről.

Miért, és miért pont most indítotok DH utánpótlás edzéseket?

2019 tavaszán már nagy sikerrel beindítottuk ezt a programot, de akkor pár hónap után szakember hiány miatt hamar véget értek az edzések.
Az újrakezdésnek több oka is van. Egyik legfontosabb, hogy nagyon sok gyermeket látunk pl. Kamaraerdőn klubunk közelében DH bringázni. Bizony ez jó dolog, viszont szükséges lenne a szakmai, egyesületi, erdészeti kontroll, hogy ez a szakág ezen a területen tartósan – legálisan és szakszerűen folytatható legyen.
Másik ok, hogy a Superior csapaton belül is sok gyermek szeretné kipróbálni a DH bringázást.
Talán a legfontosabb szempont mégis az, hogy Székely András személyében megtaláltuk azt a PEDAGÓGUST, versenyzőt és edzőt, aki minden szegmensében, kiválóan fogja irányítani a Superior csapat DH utánpótlás szakosztályát.

Hol és mikor lesznek edzések?

Az elsődleges helyszín Kamaraerdő, hiszen itt már van néhány kialakított és gondozott pálya. A Superior klub, mely a budaörsi reptér régi épületének földszintjén található is nagyon közel van és itt minden a gyerekek rendelkezésére áll pl. mosdók, öltöző, szerviz, konditerem, kardio edzések, büfé, társalgó azaz minden ami egy igazi klubhoz kell…
Hétfőn és szerdán lesznek edzések 17 órai kezdettel. Gyülekező a klubnál 1112 Bp, Kőérberki u. 36/á.
A másik kiemelt helyszín a Sas-hegy ELEMInátor bringapark, itt kifejezetten technikai edzések lesznek.

Mikor indul az első DH edzés?

Szeptember 16-án szerdán 16:30-kor gyülekező a reptéri klubnál és az ismerkedést követően közösen gurulunk ki 17 órakor Kamaraerdőre a pályákhoz.

Mely szakemberek fognak még a gyerekek technikai felkészítésével foglalkozni?

Székely András mellett jelentős szerepet kapnak XCO edzőink is így Dancsuly Dávid és Búr Zsolt is részesei lesznek a csapatmunkának.

Mi a Superior Team rövid és hosszú távú programja az új DH szakosztály indítása kapcsán?

Rövid távon összefogni, kontrollálni a DH utánpótlást a dél budai régióban. Hosszú távon pedig a rendszeres szakszerű és biztonságos edzések megtartását, versenyzők kinevelését és versenyeztetését, valamint saját szervezésű DH versenyek rendezését tervezzük.
Nagyon fontos, hogy az Erdészettel egy hosszú távú együttműködés jöjjön létre, mely keretében partnerei lehetünk egymásnak…

Hol lehet az edzésekre és a csapatba jelentkezni?

Tájékoztatásért a + 36 30 786 2087 -es számot kell hívni vagy írni az ujbudamtb@gmail.com e-mail címre.