Hirdetés

Kopogtat az ajtón az új generáció a hazai downhill versenysportban, persze közel sem vagyunk még elkényeztetve, de egyre több ígéretes fiatal járja a versenyeket szinte hétről-hétre.

Ezúttal azokat az ifjú titánokat céloztuk meg, akik még jövőre is Junior vagy még fiatalabb korosztályban fogják taposni a pedált a két szalag között. Meg is kerestük őket egy rövid bemutatkozás és villám interjú erejéig, hogy néhány érdekességet megtudjunk róluk és terveikről. Az első alanyunk Cserjési Patrik!

szöveg: Gács Péter
fotók: Szász Norbert

Név: Cserjési Patrik
Születési idő: 2003. 11. 21. (17 éves)
Lakhely: Miskolc
Egyesület: DVTK-Freeriderz
Kerékpár: Kellys Noid 90
Mióta bringázol: 2 éve
Első verseny: Kubínska ’hola
Példakép, kedvenc rider: Kaos Seagrave, Kade Edwards, Finn Iles

Hogyan ismerkedtél meg a sporttal és miként vált életed részévé?

Én elég új vagyok ebben a sportágban, a tavalyi volt a második szezonom. Régebben motocrossoztam, ami miatt nem volt nehéz a bringa kezelése. Egyszer apukám mutatott egy videót a Rampage-ről, ami nagyon megtetszett. Így kezdtem egy trail bringával, ami egy idő után kevésnek bizonyult, így váltottam DH bringára. Ezután beléptem a DVTK-Freeriderz csapatába, ahol sok segítséget kaptam a fejlődésemhez, azóta minden nap edzek és bringázok a helyi pályákon vagy Lillafüreden.

Kikkel szoktál a legtöbbet bringázni, edzeni? Kitől tudsz tanulni a legtöbbet?

Mivel a csapatban nem sok miskolci van, ezért velük csak ritkán tudok edzeni versenyen kívül, velük edzőtáborban vagy külföldi edzéseken szoktam találkozni. A hétköznapokban pedig a helyi bringásokkal szoktunk menni Miskolctapolcára vagy Lillafüredre ride-olni.

Mit tartasz eddigi legjobb eredményednek?

Helyezés szerint a Szczyrk-i pontszerzőn volt a legjobb eredményem, de verseny szintjéhez képest a Serfaus Fiss ladis-i nem hivatalos rookies világbajnokságon elért eredményem a legértékesebb, ahol egyedüli magyar indulóként a 38. helyen végeztem a 89-ből.

Mik a terveid a következő 2-3 szezonra? Mely versenyek, milyen célokkal?

Természetesen a Downhill Országos Bajnokságokon való minél jobb helyezés, a válogatottba való bekerülés, a Szlovák Kupasorozatban top10-be kerülés, valamint minél több IXS Európa Kupán való részvétel folyamatos fejlődés mellett.

Sok sikert az idei versenyekhez!