Hirdetés

A szokásosnál előbb, decemberben megtartotta éves díjátadó gáláját a Magyar Kerékpáros Szövetség, ahol a downhilleseket is díjazták!

Az előző idényeknél korábbi időpontra azért volt szükség, mert a díjazottak közül a legtöbb hazai kerekes immáron külföldi, elit csapatok versenyzője és a világversenyekre való felkészülés, az edzőtáborok már az év elejétől lekötik szinte minden idejüket.

Dr. Princzinger Péter az MKSZ elnöke a díjátadón azt mondta: „Hálás vagyok érte, hogy egy olyan időszakban lehetek a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke, melyet az erőfeszítések összehangolása jellemez, és melyben a közös munka meghozza a várt eredményeket. Amikor a Kormány kiemelt hozzájárulása, a szponzori támogatások és a pályázati források lehetővé tették, hogy fejlesszük a versenyrendszert, erősítsük az utánpótlás bázist, edzőképzést indítsunk, előre lépjünk infrastruktúra fejlesztés terén, és a klubok, valamint a kiemelkedő versenyzők támogatásában.” – utalt ezzel arra, hogy az elmúlt években az új sportágfejlesztési stratégia révén eddig soha nem látott lehetőségek nyíltak meg a Szövetség előtt, amelyek meghozták a várt eredményeket.

„Az elmúlt időszakban nem csak a magyar versenyzők, de a magyar versenyek is felléptek a kerékpározás világszínpadára. A teljesség igénye nélkül két World Tour szerződést, eddig három olimpiai kvótát, világ- és Európa-bajnoki dobogós és top10-es eredményeket zsebeltek be a hazai bringások folyamatos országos csúcsjavítások mellett. A Tour de Hongrie minden bizonnyal Pro Series versennyé növi ki magát, egyre több versenyünk szerepel a UCI naptárában, jövőre országúti junior világkupát rendezünk, majd pedig Budapestről indul a világ egyik legnagyobb Grand Tour versenye, a Giro d’Italia.”– Zárta gondolatait az elnök.

Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos felidézte a Tour de Hongrie-n elért jó magyar eredményeket, az országúti kerékpárban szerzett olimpiai kvótát, illetve azt, hogy jövőre Valter mellett Peák Barnabás is a World Tour-sorozatban tekerhet. “2020 remek évnek ígérkezik, jó eséllyel még az ideinél is messze-messze sikeresebb lehet” – fogalmazott a politikus, aki azt mondta, a májusi Giro d’Italia Nagy Rajtja Magyarországra irányítja a világ figyelmét, Magyarországét pedig a kerékpározásra.

A gálán a szokásokhoz híven átadták az év legjobb kerekeseinek járó elismeréseket, valamint rendhagyó módon a GyereBringázni! – utánpótlás pályázat első díjait.

Az Év Sportolói

BMX Cross

Naszádos Saba
Zsembery Boldizsár

BMX Freestyle

Szepesi Tibor

Triál

Erdélyi Ádám
Végh András

MTB DH

Cseh Martin
Megyaszai Lilla
Ferenczi Marcell

Kerékpárlabda

Árendás Tamás és Toma Vilmos

Művészkerékpár

Sági Alexandra
Hugyecz Zsófia
Schön Martin

Parakerékpár

Wermeser Zsombor

Cyclo-cross

Vas Kata Blanka
Vas Balázs

Pálya

Borissza Johanna Kitti
Lovassy Patrik Rómeó
Filutás Viktor
Szalontay Sándor

MTB XC

Baranyi Dávid Áron
Vas Kata Blanka
Benkó Barbara
Dina Márton

Országút

Mészáros Bence
Vas Kata Blanka
Valter Attila

Különdíj

Vas Péter
Valter Tibor

Gratulálunk!
forrás: BringaSport.hu